⚡️САЩ, ЕС и Г7  координирано налагат санкции на дъщерите на

...
⚡️САЩ, ЕС и Г7  координирано налагат санкции на дъщерите на
Коментари Харесай

Хроника на една война - 6.4.2022 г.

⚡️САЩ, Европейски Съюз и Г7  координирано постановат наказания на дъщерите на президента Владимир Путин - Мария и Катерина, както и на брачната половинка и дъщерята на външния министър Лавров, заяви Белият дом. Ограниченията ще обиден и Дмитрий Медведев, Михаил Мишустин и членове на Съвета за сигурност на Русия. Пълни блокиращи наказания са наложени и срещу две от най-популярните банки в Русия - Сбербанк и Алфа-Банк. Напълно се не разрешават нови вложения в съветската стопанска система.

⚡️Playboy Украйна пусна ексклузивен брой - за войната

⚡️Папата одобри украинско знаме, пратено му от Буча

⚡️Курсът на еврото падна до 86 рубли, за пръв път от 21 февруари - Борсата в Москва

⚡️Германия разисква гаранции за сигурност с Украйна, само че този развой е конфиденциален и към момента не са реализирани съглашения - канцлер Шолц.

⚡️Орбан сподели, че е поканил съветския президент Владимир Путин в Унгария за мирни договаряния с Украйна и че отговорът е " да, само че с условия ".

⚡️Кметът на Киев Кличко забрани да се върви в градските паркове - с цел да не се палят пожари

⚡️Украйна регистрира, че е почнало второто съветско нахлуване - при Славянск и  Краматорск

⚡️Гърция изгони 12 съветски дипломати, Норвегия гони 3-ма, Люксембург - 1

⚡️Corriere della Sera: Опитаха се да възпламенят вилата на Владимир Соловьов на езерото Комо.

⚡️Руската Дума вкара наказване за сревнение сред Съюз на съветските социалистически републики и фашистка Германия

⚡️Продажбата на нови леки коли в Русия през март е намаляло с 62.9% спрямо март 2001 година

⚡️Медведев съпостави налагането на западните наказания против Русия с инквизицията: „ Санкциите на западния свят доста припомнят на методите на Inquisitio Haereticae Pravitatis Sanctum Officium. Те сами издигнаха обвиняването, сами изтезаваха, самите издадоха присъдата, сами изгориха еретика “.

⚡️Всички учебни заведения в руската Белгородска област са евакуирани заради съобщения, че са минирани, сподели кметът на Белгород

⚡️Украинският дипломат е извикан в унгарското външно министерство поради " обидни изказвания " на украинското управление, съобщи Ройтерс, базирайки се на унгарския външен министър.

⚡️Руското министерство на защитата разгласява фрагменти от свръхзвукови ракети " Оникс ", които поразяват хранилища за гориво, снабдяващи украинските войски. Ракетите са изстреляни от крайбрежния комплекс " Бастион " от Черноморието.

⚡️Естония даде на Украйна гаубици, ракети, мини, устройства за нощно виждане, бронежилетки, дронове, каски, информационно съоръжение и лазерни далекомери.

⚡️Позиции на съветски граничари са били обстрелвани от украинска страна в региона на Суджа, Курска област, заяви губернаторът на района.

⚡️В Букурещ мъж се блъсна в съветското посолство със запалена кола. Мъжът умря. „ Каквито и да са претекстовете на водача, няма подозрение, че той е направил това действие под въздействието на гърмеж на антируска нервност по отношение на инсценирана провокация в град Буча “, оповестиха от съветското посолство.

⚡️Турция върна чиновниците на посолството в Киев след краткотрайна евакуация – ТВ канал Haber Turk

⚡️Взривове се чуват в Киевска област, Днепър, Лвов и района, Одеса и Харков. - украински медии.

⚡️Барселона събра 17 тона храна за бежанци от Украйна в Каталуния.

⚡️Русия се приготвя да отстъпи Херсон, споделя съветникът на Зеленски - Арестович. Руският боен експет Борис Рожин споделя, че  загубата на Херсон ще бъде най-голямото военно-политическо проваляне, което в бъдеще може да докара до повторна водна обсада на Крим.

⚡️Западът се пробва да провали договарянията Русия-Украйна, Лавров.

⚡️Румъния, и Португалия изгониха по 10 съветски дипломати

⚡️Боевете в Мариупол се водят на няколко пресечки преди пристанището на града.

⚡️Според последното изследване на Ipsos, на първия тур на президентските избори във Франция тази неделя Макрон ще получи 26% от гласовете, следван от Льо Пен с 21% и крайнолевият претендент Жан-Люк Меланшон с 15,5%. Евентуалният втори тур ще бъде на 24 април.

⚡️Британският министър председател Борис Джонсън записа видеообръщение към руснаците.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР